SHIMANO DEORE XT- JA DEORE-VOIMANSIIRROT SAATAVANA NYT LINKGLIDE-TEKNIIKALLA - VAIHTOEHTO KESTÄVYYDEN PARANTAMISEKSI

LINKGLIDE on tuotu mukaan vaihtoehtona HYPERGLIDE+ -voimansiirroille, ja se on suunniteltu tarjoamaan kestävämpää suorituskykyä. LINKGLIDE-tekniikka saatavana DEORE XT 1x11- ja DEORE 1x10 -kokoonpanoihin.

Kun sähköpyöräily ja muut maastopyöräilytyylit jatkavat kasvuaan, niin myös voimansiirtojen käyttö ja kuluminen kasvaa. Tämän ongelman ratkaisemiseksi SHIMANO esittelee LINKGLIDE-tekniikan, joka on suunniteltu ja valmistettu kestävämmällä voimansiirrolla, mutta silti samalla saumattomalla vaihteensiirrolla, josta SHIMANO tunnetaan.

KdZ_8xRQ.jpeg
 • jpeg

LINKGLIDE-tekniikka otetaan käyttöön aluksi DEORE XT- (1x11-vaihteinen) - ja DEORE (1x10-vaihteinen) -tasoilla. Se on tarkoitettu käytettäväksi monenlaisilla polkupyörillä ja erilaisilla ajotyyleillä, vaikka se soveltuu erityisen hyvin sähköretki- ja sähkömaastopyörille, joita poljetaan suurella vääntömomentilla.

Shimanon testit osoittavat, että LINKGLIDE-kasetit ovat kolme kertaa kestävämmät kuin sen HYPERGLIDE-kasetit mutaisissa olosuhteissa. Kolme kertaa pienempi kasetin kuluminen tarkoittaa vähemmän ketjun hyppimistä, vähemmän suorituskyvyn heikkenemistä, enemmän ajokilometrejä ennen kasetin korjausta tai vaihtamista sekä tasaisempaa ja tehokkaampaa ylös/alas-vaihtoa. 

Uusia komponentteja ovat DEORE XT 1x11- ja DEORE 1x10 -vaihteiset vaihdevivut, takavaihtajat, ketjut ja kasetit. Jokaisessa komponentissa on LINKGLIDE-logo, joka erottaa ne tavallisista DEORE XT- ja DEORE-komponenteista, jotka eivät ole ristiin yhteensopivia eri vaihdejakojensa takia.

LINKGLIDE – Kasetit

LINKGLIDE-kasettien hampaat on hiottu uudella muodolla kulumisen vähentämiseksi suurilla vääntömomenteilla. Paksummat ja jämäkämmät hampaiden alaosat estävät heikkenemistä alueella, jossa sitä eniten havaitaan. Myös hampaiden yläosan profiili on saanut uuden ilmeen.

 • jpeg
 • jpeg
 • png
 • png

Toinen kehitysalue oli ohjainleikkauksien (shifting gates) muotoilussa ja asennossa, mikä mahdollistaa ketjun liikkumisen sujuvasti ylös ja alas rattailla. Nämä leikkaukset vähentävät polkimen iskua tai hyppimistä vaihdon aikana, mikä voi vaikuttaa polkemisen sujuvuuteen ja antaa tasaisemman polkemisen suorituskyvyn.

DEORE XT 1x11 -vaihteiset kasetit (CS-LG600-11) painavat 780 grammaa ja ne ovat saatavana 11-50T-pakalla. DEORE 1x10 -vaihteiset kasetit (CS-LG600-10) painavat 634 g ja ne ovat 11-43T.

LINKGLIDE – Vaihtajat

Uusien LINKGLIDE-kasettien kaveriksi on saatavana uudet DEORE XT- (RD-M8130-SGS, 1x11-vaihteinen) ja DEORE (RD-M5130-SGS, 1x10-vaihteinen) -vaihtajat. Ne tarjoavat saman sujuvan vaihteensiirron, matalaprofiilisen SHIMANO SHADOW RD+ -designin, ketjunvakautuskytkimen ja paremman ketjuretention, jotka löytyvät muista DEORE XT 11-vaihteisista ja 10-vaihteisista vaihtajista.

 • jpeg
 • jpeg

LINKGLIDE – Vaihdevivut

Uudet vaihdevivut ovat myös osa LINKGLIDE-voimansiirtojärjestelmää. 11-vaihteisen DEORE XT-version mukana tulee I-SPEC EV- (SL-M8130-IR) tai pantakiinnike (SL-M8130-R) -vaihtoehto. DEORE 10-vaihteinen versio (SL-M5130-R) on saatavana vain pantakiinnikemallina, jossa on optinen vaihdenäyttö. Kaikki vaihdevivut tarjoavat Shimanon 2-Way Release-, Rapidfire Plus- and Instant Release -toiminnot.

 • jpeg
 • jpeg
 • png

LINKGLIDE – Ketjut

Uusi LINKGLIDE (CN-LG500) 11/10-vaihteinen ketju on saatavana ''e-bike rated'' -tuotteena, joka tarjoaa edullisemman vaihtoehdon Shimanon muille CN-HG601-11/701-11/901-11 e-bike rated -ketjuille. Nämä ketjut sekä ”e-bike designed” CN-E8000-11 -ketju ovat kaikki yhteensopivia LINKGLIDEn kanssa.

MqpkyGCQ.jpeg
 • jpeg

Filip Scholliers, Shimano MTB - tuotesuunnittelija:

“Kun kehitämme voimansiirtoa, tavoitteemme on aina tuoda saumaton vaihtotehokkuus, mutta kysymys siitä, kuinka ylläpitää urheilun vaatimaa suorituskykyä ja lisäkestävyyttä uusille ajotyyleille, aiheutti mielenkiintoisen palapelin. Huomasimme, että vähemmän kokeneet pyöräilijät ajavat usein samalla vaihteella, joskus liiallisella vääntömomentilla, pitkiä aikoja, mikä kuormittaa heidän voimansiirtoaan. Sen lisäksi vääntömomentin alla vaihtavat ajajat aiheuttavat myös liiallista kulumista ja lopulta voimansiirron suorituskyvyn heikkenemistä.”

l5aKjqmQ.jpeg
 • jpeg

“Loppujen lopuksi vastaus oli yksinkertainen, tarjoa asiakkaille molempien parhaat puolet. Tavoitteenamme LINKGLIDEn kanssa oli luoda voimansiirtojärjestelmä, jossa vaihteensiirto toimisi sujuvasti ja saumattomasti, mutta olisi kestävämpi. Siksi suurin osa muotoilusta ja suunnittelusta kohdistui kasetin vankemmaksi tekemiseen.”

“HYPERGLIDE+ -tekniikka tarjoaa edelleen kilpapyöräilijöille kevyen voimansiirron nopeimmalla vaihteensiirrollamme, kun taas LINKGLIDE on ylimääräinen vaihtoehto paremmalla kestävyydellä. Tai toisin sanoen, HYPERGLIDE+ on tehty kiitämään ja LINKGLIDE on tehty kestämään.”

LINKGLIDE löytyy polkupyöristä uusille polkijoille ja jokapäiväisille ajajille, jotka valitsevat mukavuuden ja vähäisen huollon HYPERGLIDE+:n nopeamman vaihdon ja pienemmän painon sijaan.

LINKGLIDE-komponentteja on saatavana myös jälkimarkkinatuotteina pyöräliikkeistä. DEORE XT- ja DEORE-komponentit, joissa on LINKGLIDE-tekniikka, eivät ole yhteensopivia muiden SHIMANO-voimansiirtojen kanssa, joten kaikkien 11- tai 10-vaihteisten voimansiirtojen päivittämistä haluavien asiakkaiden on ostettava LINKGLIDE-kasetti, -takavaihtaja, -vaihdevipu ja -ketju (valinnainen).

LINKGLIDE-tekniikka on odotettavissa sähkö-, maasto-, työmatka-, gravel-, bikepacking- ja retkipyörissä kesästä 2021 alkaen.  

 

HUOMIOT EDITOREILLE:

1.      Embargo: Tiistai, 27.04.2021, 18:00 CEST

2.      Tuotekuvat saatavana linkistä: https://www.dropbox.com/sh/hz24jc5ahgd0n2a/AAC2Dvovlvuz_gmFwDwvPhVGa?dl=0

3.      UKK

a.     Kevyt vai pitkäikäinen?

HYPERGLIDE+ -voimansiirrot on suunniteltu erityisen kevyiksi. Loppujen lopuksi muutaman gramman vähennys voi tehdä ratkaisevan eron. LINKGLIDE on hieman painavampi, mutta kestävämpi, jonka avulla saat kaiken irti pyörästäsi*. Valmistettu kulkemaan ne lisäkilometrit, se vaatii vähemmän huoltoa ja säilyttää myös arvonsa paremmin.

b.      Nopeammat vaihdot vai sujuvammat vaihdot?

Kilpailussa jokainen sekunti on tärkeä. HYPERGLIDE+ -tekniikka tarjoaa korkean suorituskyvyn vaihtotarkkuuden kaikissa ajo-olosuhteissa. Jos et kuitenkaan kilpaile kelloa vastaan, vaan haluat nautinnollisen ajon, LINKGLIDE tarjoaa vaikuttavan vaihto- ja polkemiskokemuksen myös silloin, kun poljet voimakkaasti tai vaihdat vaihdetta ylöspäin.

Sähköpyöräilymaailman noviisit, jotka vielä opettelevat oikeaa vaihtotekniikkaa, hyötyvät myös kaikesta, mitä LINKGLIDE tarjoaa.

c.       Kuinka paljon kasetit painavat?

CS-LG600-11 – 780g

CS-LG600-10 – 634g

d.   Onko kasetille saatavana vaihdettavia rattaita?

Rattaat 11T, 13T, 15T ovat vaihdettavissa.

e.      Miksi LINKGLIDE-spesifinen vaihdevipu ja takavaihtaja on tarpeen?

Vaihdevivulla on täysin erilainen suhdeluku (pulling stroke) verrattuna muihin 11-vaihteisiin voimansiirtoihin erilaisen vaihdejakonsa vuoksi.

f.       Kuinka voin päivittää nykyisen pyöräni LINKGLIDE-tekniikalla varustetuksi DEORE XT- tai DEORE-malliksi?

LINKGLIDE-tekniikalla varustettu DEORE XT / DEORE ei ole yhteensopiva muiden SHIMANO-voimansiirtojen kanssa. Sinun on päivitettävä koko LINKGLIDE-voimansiirtojärjestelmä: kasetti, takavaihtaja, vaihdevipu ja (lisävaruste) ketju. Jokainen komponentti on merkitty LINKGLIDE-logolla.

g.      Miksi LINKGLIDE ei ole käytettävissä SLX-osasarjassa?

DEORE XT ja DEORE ovat suositummat vaihtoehdot sähköpyörille – ja päivittämällä nämä osasarjat voimme vastata useimpien kuluttajien kysyntään.

h.     Miksi ei löydy 12-vaihteista LINKGLIDE-vaihtoehtoa?

SHIMANOn 12-vaihteiset HYPERGLIDE+ -voimansiirrot on pohjimmiltaan kehitetty kevyiksi ja niissä on nopein vaihteensiirtonopeus. Valitettavasti on vaikea löytää tasapainoa kestävyyden ja kevyen rakenteen välillä.

i.        Mitkä eturattaat ovat yhteensopivia LINKGLIDEn kanssa?

Kaikki SHIMANOn (11-vaihteiset) yksilehtiset eturattaat ovat yhteensopivia.

j.        Miksi ei löydy kaksilehtistä eturatasversiota?

Olemme keskittyneet voimansiirron kulumiseen, joka vaikuttaa pääasiassa suuren vääntömomentin omaaviin sähköpyöriin. Sähköpyörät on varustettu vain yksittäisillä eturattailla.

 

4.      Shimano Europe: Vuonna 1921 perustettu Shimano on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan lähemmäs luontoa, tukemaan ihmisiä toteuttamaan unelmiaan ja luomaan uusia elämäntapoja. Siihen liittyy halu luoda erinomaisia pyöräilytuotteita ja -varusteita. 100 vuoden kokemuksella kansainvälisesti tunnettujen pyöräkomponenttien luomisesta, Shimano on ylpeä siitä, että on kehittänyt tuotteita, jotka auttavat edelleen lukemattomia urheilijoita voittoon ja tarjoavat välineet rajattomille maailmanlaajuisille pyörämatkoille. Lisää tietoja: www.shimano.com.

 

About Shimano

Shimano’s origins began in 1921 when Shimano Iron Works, the predecessor of Shimano Inc., was established by Shozaburo Shimano in Sakai city, Osaka, Japan. The first product was the bicycle freewheel, which, at that time, required the highest level of bicycle technology to produce.

By the 1950s the company was producing products such as external speed changers and internal speed changers (3-speed hub). The success of these products led to Shimano’s first overseas sales office, Shimano American Corporation (currently Shimano North America Holding, Inc.) in 1965, followed by Shimano Europe in 1973. The first overseas manufacturing base, Shimano Singapore Pte. Ltd., also opened in the same year.

In 1991, the company name became Shimano Inc. Its headquarters remain in Sakai, the city of Shimano’s birthplace. Shimano is dedicated to helping its customers get closer to nature, supporting people to realize their dreams and create new lifestyles. That comes with the desire to create outstanding cycling products and apparel.

Shimano Inc. has a wide range of functions, including planning, development, design, manufacturing, and various other support functions for supplying bicycle components as well as fishing tackle and rowing equipment.

Shimano Europe acts as the 'eyes, ears and mouth' of the global Team Shimano in Europe. Its mission is to be an excellent supplier and a valuable partner for all customers in its European markets and to create consumer demand for Shimano and Shimano-owned products.

With almost 100 years’ experience in creating internationally renowned bicycle components, Shimano is proud to have developed products that continue to take countless athletes to victory and provide the means for limitless global bicycle journeys. Visit http://cycle.shimano-eu.com for more information.

Contact details