SHIMANO ESITTELEE E-CARGO -JÄRJESTELMÄN JA KAKSI UUTTA SÄHKÖMOOTTORIA

Vaativaan tavarapyöräkäyttöön suunniteltujen SHIMANO EP8- ja E6100-moottoreiden toimintaa tukee integroitu laiteohjelmisto.
Shimano E-Cargo -moottoriyksiköt sekä -vaihde- ja -jarrujärjestelmät täyttävät tavara- ja rahtipyöriin sovellettavan DIN 79010 -standardin vaatimukset.

Shimano vahvistaa asemaansa sähköpyörämarkkinoilla esittelemällä kaksi uutta innovatiivista, varta vasten tavarapyöriin suunniteltua moottorimallia.

Näiden uusien moottoriyksiköiden käytettävyys lähes minkä tahansa kuorman kuljetuksissa on todella monipuolinen.

Shimanon uudet DU-EP800-CRG ja DU-E6100-CRG - tavarapyörämoottorit, jotka perustuvat EP8- ja E6100-ajoyksiköihin, ovat yhteensopivia mm. Nexus-napavaihteiden ja ketjuvaihteiden kanssa ja niitä voidaan täydentää tavarapyöräkäyttöön hyväksytyillä Shimano-jarrujärjestelmillä.

DU-E6100-CRG_C260_1_zz_zz_zz_zz_zz_Standard_S1.jpg
  • jpg

Moottoriyksiköiden tavarapyöräversioiden ulkoisena tunnusmerkkinä on kirkkaankeltainen CARGO-tarra moottorikotelossa. Varsinaiset erot löytyvät kuitenkin moottoreiden sisältä. Tavarapyöräversioiden uudet laiteohjelmistoasetukset on optimoitu raskaiden kuormien (jopa 250 kg) kuljetusta silmälläpitäen.

  • jpg
  • jpg

Kaikkien Shimanon sähkömoottorien tavoin myös DU-EP800-CRG- ja DU-E6100-CRG -malleissa toimintatilat ovat Eco-, Normal- ja High. Tavarapyörämoottoreissa suurin vääntömomentti saavutetaan kuitenkin reilusti pienemmällä poljentateholla. Toimintatila-asetukset ovat täysin muokattavissa Shimano E-TUBE -sovelluksella.

EP8 on kahdesta moottorimallista suorituskykyisempi ja hiljaisempi, kun taas E6100-versio tarjoaa asteittaisemman kiihdytyksen pienemmällä lähtömomentilla.  Toisin sanoen kumpikin versio tarjoaa sähkötavarapyöräkäyttöä varten riittävän avustustehon.

DU-EP800-CRG_C260_1_zz_zz_zz_zz_zz_Standard_S1.jpg
  • jpg

Kehittyneemmässä DU-EP800-CRG -mallissa monet toiminnot ja ominaisuudet ovat vastaavat kuin Shimano EP8 -maastopyörämoottorissa. Tämä kevyt ja kompakti malli integroituu muotoilunsa ansiosta siististi polkupyörän runkorakenteeseen. Sen käyntiääni on kuormitettunakin hiljainen sekä rullauksen että polkemisen yhteydessä, ja poljentatuntuma on luonteva myös ilman sähköavustusta ajettaessa. DU-EP800-CRG:n vahvuutena on tehokas lämmönhallinta: moottorikotelon jäähdytysrivat varmistavat tehokkaan lämmönsiirron ja optimoidut sisäiset mekaniikkaratkaisut auttavat vähentämään varsinkin pitkissä nousuissa esiintyvää lämmönmuodostusta.

DU-EP800-CRG:n suurin vääntömomentti 85 Nm on saavutettavissa sekä High- että Normal-tilassa. Moottoria voidaan käyttää myös akkua säästävässä Eco-tilassa tai mikäli pyörää on talutettava, päälle voidaan kytkeä älykäs talutusavustustila (Walk-assist).

DU-E6100-CRG on mitoiltaan hieman kookkaampi kuin EP800-CRG, mutta myös se tukee tasaista poljentadynamiikkaa sekä kuormitettuna että ilman sähköavustusta ajettaessa. Ominaisuuksiin kuuluvat myös talutusavustus, liikkeellelähtöavustus ja täysautomaattinen vaihteenvaihto. DU-E6100-CRG -mallin suurin vääntömomentti on 60 Nm.

Kummassakin moottorissa voidaan Di2-yhteensopivaan napavaihteeseen yhdistettynä hyödyntää liikkeellelähtötilaa (Start Mode), joka kytkee esivalitun vaihteen liikkeellelähdön helpottamiseksi ja täysautomaattista vaihteenvaihtoa (Full Automatic Shifting), joka vaihtaa vaihdetta, kun poljinmomentti ja ajonopeus on optimaalinen.

Molemmat moottorit ovat yhteensopivia eri Shimano-akkumallien (630 Wh, 514 Wh, 408 Wh) kanssa. Niitä voidaan käyttää myös  Shimano-kumppanitoimittajien (esim. Trend Power ja Darfon) akuilla. Moottorit ovat yhteensopivia myös Shimanon monien vaihdejärjestelmä- ja jarrukomponenttien kanssa. Täydellinen luettelo yhteensopivuusvaihtoehdoista on saatavana Shimanon verkkosivustolta.

Nämä kaksi uutta mallia - DU-EP800-CRG ja DU-E6100-CRG - tulevat markkinoille kesän 2021 aikana.

HUOMIOT EDITOREILLE:

1. Embargo: tiistai 27.04.2021, klo 18:00 CET

2. Tekniset tiedot löytyvät täältä:

https://productinfo.shimano.com/#/com/?acid=C-471&cid=C-470

3. Kuvat: Lataa kuvat täältä:        https://www.dropbox.com/sh/p3yno9fnmcsmdvo/AAAe587Ml_SIr59yKcwEdIt4a?dl=0

4. Tietoja Shimanosta: Vuonna 1921 perustettu Shimano on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan lähemmäs luontoa, tukemaan ihmisiä toteuttamaan unelmiaan ja luomaan uusia elämäntapoja. Siihen liittyy halu luoda erinomaisia pyöräilytuotteita ja -varusteita. 100 vuoden kokemuksella kansainvälisesti tunnettujen pyöräkomponenttien luomisesta, Shimano on ylpeä siitä, että on kehittänyt tuotteita, jotka auttavat edelleen lukemattomia urheilijoita voittoon ja tarjoavat välineet rajattomille maailmanlaajuisille pyörämatkoille. Lisätietoja: www.shimano.com.

About Shimano

Shimano’s origins began in 1921 when Shimano Iron Works, the predecessor of Shimano Inc., was established by Shozaburo Shimano in Sakai city, Osaka, Japan. The first product was the bicycle freewheel, which, at that time, required the highest level of bicycle technology to produce.

By the 1950s the company was producing products such as external speed changers and internal speed changers (3-speed hub). The success of these products led to Shimano’s first overseas sales office, Shimano American Corporation (currently Shimano North America Holding, Inc.) in 1965, followed by Shimano Europe in 1973. The first overseas manufacturing base, Shimano Singapore Pte. Ltd., also opened in the same year.

In 1991, the company name became Shimano Inc. Its headquarters remain in Sakai, the city of Shimano’s birthplace. Shimano is dedicated to helping its customers get closer to nature, supporting people to realize their dreams and create new lifestyles. That comes with the desire to create outstanding cycling products and apparel.

Shimano Inc. has a wide range of functions, including planning, development, design, manufacturing, and various other support functions for supplying bicycle components as well as fishing tackle and rowing equipment.

Shimano Europe acts as the 'eyes, ears and mouth' of the global Team Shimano in Europe. Its mission is to be an excellent supplier and a valuable partner for all customers in its European markets and to create consumer demand for Shimano and Shimano-owned products.

With almost 100 years’ experience in creating internationally renowned bicycle components, Shimano is proud to have developed products that continue to take countless athletes to victory and provide the means for limitless global bicycle journeys. Visit http://cycle.shimano-eu.com for more information.

Contact details