About Shimano

Learn what we are all about.

De oorsprong van Shimano begon in 1921 toen Shimano Iron Works, de voorganger van Shimano Inc., werd opgericht door Shozaburo Shimano in de stad Sakai, Osaka, Japan. Het eerste product was de vrijloopnaaf, die in die tijd het hoogste niveau van fietstechnologie vereiste om te produceren.

In de jaren 1950 produceerde het bedrijf producten zoals externe versnellingssytemen en interne versnellingsnaven (3-speed). Het succes van deze producten leidde tot het eerste overzeese verkoopkantoor van Shimano, Shimano American Corporation (momenteel Shimano North America Holding, Inc.) in 1965, gevolgd door Shimano Europe in 1973. De eerste overzeese productiebasis, Shimano Singapore Pte. Ltd., opende in hetzelfde jaar.

In 1991 werd de bedrijfsnaam Shimano Inc. Het hoofdkantoor blijft in Sakai, de geboorteplaats van Shimano. Shimano is toegewijd om haar klanten te helpen dichter bij de natuur te komen, mensen te ondersteunen bij het realiseren van hun dromen en het creëren van een nieuwe levensstijl. Dat komt overeen met de wens om uitstekende fietsproducten en -kleding te creëren.

Shimano Inc. heeft een breed scala aan takken, waaronder planning, ontwikkeling, ontwerp, fabricage en diverse andere ondersteunende functies voor het leveren van fietsonderdelen, vissport artikelen en roeimateriaal.

Shimano Europe fungeert als de 'ogen, oren en mond' van het wereldwijde Team Shimano. Haar missie is om een uitstekende leverancier en een waardevolle partner te zijn voor alle klanten op de Europese markten en om de vraag van consumenten naar Shimano en Shimano-producten te creëren.

Met 100 jaar ervaring in het creëren van internationaal gerenommeerde fietscomponenten, is Shimano er trots op producten te hebben ontwikkeld die talloze atleten naar de overwinning blijven brengen en de middelen bieden voor grenzeloze wereldwijde fietsreizen.

Bezoek http://cycle.shimano-eu.com voor meer informatie.

Latest Shimano News

PRO ZADELS GEVEN TEAM DSM DE BASIS VOOR PRESTATIES IN 2021

PRO zal Team DSM (voorheen Team Sunweb) ondersteunen bij hun inspanningen om te racen voor World Tour-overwinningen in 2021 en daarna.

TEAM DSM BREIDT PARTNERSHIP UIT MET SHIMANO

Met een overvloed aan opwindende, nieuwe en innovatieve samenwerkingsverbanden, kondigt Team DSM vandaag met trots de voortzetting van hun langdurige partnerschap met Shimano voor 2021 aan.

SHIMANO VERLENGT DE SPONSORING MET HET FRANSE WORLD TOUR-TEAM GROUPAMA-FDJ

Shimano zet zijn samenwerking met het leidende Franse wielerteam Groupama-FDJ voort, wat neerkomt op 25 jaar samenwerking, de langste in de geschiedenis van Shimano.