NIEUWE SHIMANO RX8, DE ULTIEME GRAVELSCHOEN

Er is nu een limited edition leverbaar in een paars/groene kleurschakering

De RX8 is nu leverbaar in een zeer opvallende kleur die voor een flamboyante uitstraling zorgt, en is de ultieme gravelschoen, die in staat is om elk ondergrond te trotseren die je maar tegenkomt. Het kleurenschema van de RX8 is geïnspireerd op de Santa Rita Prickly Pear Cactus, afkomstig uit Arizona in New Mexico en Texas en is ontworpen om je avonturen op het onverharde pad kleur te geven, waar ook ter wereld.

 • jpg
 • jpg
 • jpg
 • jpg

De originele RX8, die in 2019 in zwart en zilver werd uitgebracht, heeft een indrukwekkend strakke lijn, en natuurlijk volgt de nieuwe paarse/groene variant dit kenmerk, waarbij de traditionele offroad schoenkenmerken worden afgezworen om een zeer lichte 265 gram, (maat 42) constructie te creëren met een verstelbare voetondersteuning, een goede grip en een stijve, race-georiënteerde koolstof-composietzool.

Comfort is een belangrijk punt voor alle gravel-avonturiers en de RX8 beknibbelt hier niet op. De RX8 is voorzien van twee onafhankelijke Boa IP1 micro-verstelknoppen, een Silvadur Stay-Fresh behandeling van het materiaal van de binnenzool, een strakke, perfect afgeronde hiel en een verstelbare, ergonomische voetondersteuning zodat rijders zich net zo comfortabel voelen in droge en dorre landschappen als in de koele, beboste wildernis.

 • jpg
 • jpg
 • jpg
 • jpg

En dankzij alle kennis uit de raceprestaties en de comfortfuncties die in de ontwikkeling zijn meegenomen, zorgen de slijtvaste TPU-noppen, rubberen teen- en hielframes en duurzame kunstlederen buitenkant ervoor dat deze schoenen heel wat kunnen verduren.

 • jpg
 • jpg
 • jpg
 • jpg

Of je nu voor de nieuwe RX8 of de originele versie kiest, je krijgt nog steeds het beste van twee werelden; de bewezen wielrentechnologie in combinatie met avontuurlijke robuustheid die je kan helpen om verder en sneller te rijden.

De RX8 is vanaf september verkrijgbaar in de nieuwe paarse/groene kleur. De originele zilverkleurige, zwarte of vrouwelijke marineblauwe kleuren blijven verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. De leverbare maten zijn de standaard EU-maten 38-50.

 

NOOT VOOR DE REDACTIE

1.   Embargo: donderdag 30 juli 2020, 17:00 uur

2. Consumentenadviesprijs: RX800 € 229,00

 

2.  Afbeeldingen:  https://www.dropbox.com/sh/ymltpqr4rpqcz5s/AAAvRjMcKF3lEVywxSRUjEsYa?dl=0

 

4.  About Shimano Europe: Shimano is opgericht in 1921 en is toegewijd om haar klanten te helpen om dichterbij de natuur te komen, mensen te ondersteunen bij het realiseren van hun dromen en een nieuwe levensstijl te creëren. Dit is een gevolg van het verlangen om uitstekende fietsproducten en -kleding te ontwikkelen. Met bijna 100 jaar ervaring in het creëren van internationaal gerenommeerde fietscomponenten, is Shimano trots producten te hebben ontwikkeld die talloze sporters aan de overwinning helpen en de middelen te bieden voor grenzeloze fietstochten. Kijk voor meer informatie op www.shimano.com.

About Shimano

De oorsprong van Shimano begon in 1921 toen Shimano Iron Works, de voorganger van Shimano Inc., werd opgericht door Shozaburo Shimano in de stad Sakai, Osaka, Japan. Het eerste product was de vrijloopnaaf, die in die tijd het hoogste niveau van fietstechnologie vereiste om te produceren.

In de jaren 1950 produceerde het bedrijf producten zoals externe versnellingssytemen en interne versnellingsnaven (3-speed). Het succes van deze producten leidde tot het eerste overzeese verkoopkantoor van Shimano, Shimano American Corporation (momenteel Shimano North America Holding, Inc.) in 1965, gevolgd door Shimano Europe in 1973. De eerste overzeese productiebasis, Shimano Singapore Pte. Ltd., opende in hetzelfde jaar.

In 1991 werd de bedrijfsnaam Shimano Inc. Het hoofdkantoor blijft in Sakai, de geboorteplaats van Shimano. Shimano is toegewijd om haar klanten te helpen dichter bij de natuur te komen, mensen te ondersteunen bij het realiseren van hun dromen en het creëren van een nieuwe levensstijl. Dat komt overeen met de wens om uitstekende fietsproducten en -kleding te creëren.

Shimano Inc. heeft een breed scala aan takken, waaronder planning, ontwikkeling, ontwerp, fabricage en diverse andere ondersteunende functies voor het leveren van fietsonderdelen, vissport artikelen en roeimateriaal.

Shimano Europe fungeert als de 'ogen, oren en mond' van het wereldwijde Team Shimano. Haar missie is om een uitstekende leverancier en een waardevolle partner te zijn voor alle klanten op de Europese markten en om de vraag van consumenten naar Shimano en Shimano-producten te creëren.

Met 100 jaar ervaring in het creëren van internationaal gerenommeerde fietscomponenten, is Shimano er trots op producten te hebben ontwikkeld die talloze atleten naar de overwinning blijven brengen en de middelen bieden voor grenzeloze wereldwijde fietsreizen.

Bezoek http://cycle.shimano-eu.com voor meer informatie.

Press contact details

Related Topics